Za pripremu ovih kolačića treba vam malo mašte i dosta strpljenja. Možete ih praviti na više načina
i u više oblika. Ja sam ih pravila na dva načina
i u više oblika. Ja sam ih pravila na dva načina
MOJA JAFFICA
Potrebno je:
4 jaja
200g.šećera
4 kašike supene tople vode
izribana kora od jedne pomorandže
200g. brašna
na vrh noža praška za pecivo
glazura :
20g.želatina
100g.čokolade
čokoladne mrvice
priprema:
U sudu za mešanje umutiti 4 jaja sa šećerom, postepeno dodavati vodu, koru od pomorandže
i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Gotovu smesu preliti u veći četvrtasti pleh obložen masnim papirom.
Peći na 200C oko 10 min.
Gotovu koru izvaditi iz pleha i skinuti papir. Ostaviti da se prohladi.
U prvom slučaju modlom vaditi oblike a ostatak kore izmrviti i ostaviti sa strane.
Na šporetu zagrejati sok od dve pomorandže sa tri kašike šećera i dodati želatin i malo
ekstrakta od pomorandže.
Masu od želatina preručiti na pleh obložen masnim papirom i ostaviti da se stegne.
Čvrst želatin vaditi modlom i prebacivati pažljivo da ne puca na oblike patišpana.
Preliti rastopljenom čokoladom i ostaviti da se stegne.
Izmrvljene ostatke patišpana upotrebiti na sledeći način:
zagrejati sok od dve pomorandže sa 50 g. šećera i malo ekstrakta od pomorandže.
Dodati 100 g. čokolade i ostaviti da se otopi. U otopljenu čokoladu dodati 50 g.
margarina. Kad se margarin otopi dodati izmrvljeni patišpan , dobro promrešati i ostaviti
dase ohladi.
Vlažnim rukama formirati pločice i umakati u čokoladne mrvice. Slagati na tacnu i
ostaviti da se prosuši.
Нема коментара:
Постави коментар