DOMACA TOBLERONA
Sigurno uspeva , ukusna je i lepo izgleda
Sastojci;
100g cokolade za kuvanje
125g putera
120g seckanog kikirikija
120g secera u prahu
100g mleka u prahu
malo ruma
1 jaje1 list oblandeili
patispanj kora;
od 3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
Ukoliko pravite patispanj koru kao ja u ovom slucaju onda umutite mikserom jaja, secer i brasno.Sipajte smesu u podmazan i oblozen pak papirom pleh i to cetvrtasti pa pecite 5 min. na 150c u rerni.
Istopiti cokoladu i puter na pari.Dodati prah secer, dobro izmesati.Zatim dodati mleko u prahu i opet dobro sjediniti. Zatim dodati seckani kikiriki i na kraju jedno jaje kako bi dobili kompaktnu masu.
U trouglasti kalup oblozen aluminijumskom folijom staviti prvo patispanj koru ili oblandu pa sipati napravljenu masu.
Staviti u frizider najmanje 2 sata da se stegne.
Gotov kolac odvoiti od folije i seci na trokute.
Нема коментара:
Постави коментар