петак, 11. септембар 2015.

              DOMACA TOBLERONA




Sigurno uspeva , ukusna je i lepo izgleda


Sastojci;

100g cokolade za kuvanje

125g putera

120g seckanog kikirikija

120g secera u prahu

100g mleka u prahu

malo ruma

1 jaje1 list oblandeili

patispanj kora;

od 3 jaja

3 kasike secera

3 kasike brasna


Ukoliko pravite patispanj koru kao ja u ovom slucaju onda umutite mikserom jaja, secer i brasno.Sipajte smesu u podmazan i oblozen pak papirom pleh i to cetvrtasti pa pecite 5 min. na 150c u rerni.

Istopiti cokoladu i puter na pari.Dodati prah secer, dobro izmesati.Zatim dodati mleko u prahu i opet dobro sjediniti. Zatim dodati seckani kikiriki i na kraju jedno jaje kako bi dobili kompaktnu masu.

U trouglasti kalup oblozen aluminijumskom folijom staviti prvo patispanj koru ili oblandu pa sipati napravljenu masu.

Staviti u frizider najmanje 2 sata da se stegne.

Gotov kolac odvoiti od folije i seci na trokute.


Нема коментара:

Постави коментар