Kao i uvek mramorni kolač , kuglof , Božićni hleb... su nezaobilazni deo božićne trpeze. Postoje mnogi recepti za ovaj kolač a ja ću vam predsataviti jedan fini i sočni
BOŽIĆNI KOLAČ
Za ovaj kolač potrebno je :
( za kalup dužine 26cm)
180g maslaca
200g šećera
5 jaja
250g brašna
80g kukuruznog brašna
5cl ruma
po dve supene kašike soka od limuna i pomorandže
kora od jednog limuna i pomorandže
PRIPREMA:
Namazati kalup maslacem pa prekriti masnim papirom.
U dubljem sudu mešati maslac sa šećerom da bude penasto, pa dodavati jedno po jedno jaje. Zatim polagano dodavati kukuruzno brašno, i pšenično brašno pomešano sa vanilin šećerom . Dodati još naribane korice, kao i sok i rum.
Ulite testo u kalup pa ga pecite oko 60 min na temperaturi od 180C.
Pečen kolač prohladiti posuti prah šećerom i odložiti ga u plehanu kutiju da odstoji par dana.
NAPOMENA:
Ovaj kolač potrebno je da odstoji u kutiji na sobnoj temperaturi nekoliko dana kako bi postao mek i sočan.
BOŽIĆNI KOLAČ
Za ovaj kolač potrebno je :
( za kalup dužine 26cm)
180g maslaca
200g šećera
5 jaja
250g brašna
80g kukuruznog brašna
5cl ruma
po dve supene kašike soka od limuna i pomorandže
kora od jednog limuna i pomorandže
PRIPREMA:
Namazati kalup maslacem pa prekriti masnim papirom.
U dubljem sudu mešati maslac sa šećerom da bude penasto, pa dodavati jedno po jedno jaje. Zatim polagano dodavati kukuruzno brašno, i pšenično brašno pomešano sa vanilin šećerom . Dodati još naribane korice, kao i sok i rum.
Ulite testo u kalup pa ga pecite oko 60 min na temperaturi od 180C.
Pečen kolač prohladiti posuti prah šećerom i odložiti ga u plehanu kutiju da odstoji par dana.
NAPOMENA:
Ovaj kolač potrebno je da odstoji u kutiji na sobnoj temperaturi nekoliko dana kako bi postao mek i sočan.
Нема коментара:
Постави коментар